Betalning

Tandvårdsersättning ger dig skydd
priser-circle1-250x250

Information om priser
och behandling

Tandvårdsstöd

Alla som bor i Sverige omfattas av tandvårdsstöd från och med det år de fyller 22. För barn och ungdomar som är yngre än så är tandvården helt kostnadsfri. Det statliga tandvårdsstödet innebär att alla som fyllt 22 år får ett bidrag till regelbundna tandläkarbesök. Bidraget är på 300 kronor per år för personer i åldrarna 30-74 år och 600 kronor per år för åldersgrupperna 22-29 år samt personer över 75 år.

Tandvårdsstödet ger också ett skydd mot höga tandvårdskostnader och gäller från påbörjad behandlingsdag och ett år framåt.

 

Kostnader upp till 3000 kronor får du betala själv. Kostnader mellan 3001 kronor och 15000 kronor ersätts med 50%. Kostnader som överstiger 15.000 kronor ersätts med 85%.

 

Ersättningen baseras på den i förväg bestämda referensprislistan. Referenspriset är endast ett riktpris och tandläkarens prislista kan ligga både över och under referenspriset på olika åtgärder.

Det finns också ett omfattande regelverk kring vilken tandvård som ersätts av tandvårdsstödet. Estetisk tandvård omfattas inte alls av tandvårdsstödet.

 

För att kunna ge god tandvård behöver vi göra en fullständig undersökning av dina tänder och din munhåla i övrigt.

 

Är du ny som patient kan en undersökning omfatta foton av dina tänder och en större röntgenundersökning.

 

Vi ger kostnadsförslag för fortsatt behandling för just dina tänder så du får en uppfattning om hur mycket behandlingen kommer att kosta dig.

 

Betalning sker med kort. Vi tar inte emot kontanter. Önskar du betala via faktura tillkommer en administrationsavgift på 50 kronor.

Mottagningen är ansluten till Praktikertjänst AB och vi arbetar i enlighet med Praktikertjänsts interna kvalitetssystem. Läs mer här.